28.8.07

TV

Otkad sam iznajmio prvi stan (a to je bogami bilo pre 9 godina) izbegavao sam da imam TV i gledam televiziju. Posle godina takvog života preselio sam se u stan u kome sada živim, koji ima dnevnu sobu uređenu po svim standardima našeg življenja, što znači da je u dnevnoj sobi TV koji ima kablovsku televiziju. Moram da priznam da sam bio oduševljen time i odlučio da posvetim malo vremena gledanju televizije i kapiram da je to jedno totalno promašeno iskustvo iz više razloga.

Prvo, navikao sam da stvari gledam kad hoću i kako hoću. Godinama sam sa neta dovlačio sve što me je zanimalo (filmove, serije, dokumentarce..) i gledao ih kad poželim i gde poželim (koristio sam laptop ili PDA za to). To što moram da se montiram u dnevnu sobu i nije toliki problem, ali što moram da pazim kada šta počinje da bih odgledao jeste. Prosta logika mi govori da uređaj koji meni za nešto služi treba da se prilagodi meni, a ne da se ja prilagođavam njemu.

Druga stvar koja mi jako smeta su reklame. Ja potpuno razumem da komercijalne televizije moraju da žive od reklama. A ja i volim reklame, naročito ako su dobre. Ali ako gledam televiziju neko vreme ne mogu da izbegnem gomilu potpuno mentalno zaostalih reklama za kojekakve hemikalije koje se koriste u kući. A još kad počnu da skakuću jedna za drugom, izlude me.

I najzad generalno je kvalitet programa jako nizak, jako je teško naći emisiju koja je interesantna. Doduše, moram da priznam da je serija Grey's Anatomy za mene prijatno iznenađenje.

TV će sa dolaskom brzog Interneta do svih definitivno da bude sahranjena. Nažalost, to će malo potrajati

3 коментара:

Анониман је рекао...

imam tv u sobi i koristim ga samo da zaspim jer me komp uglavnom umori. sustina je ista kao i sa bilo cim u zivotu, kad dobijes broadband dial up izbegavas... s konja na magarca sto bi rekli nasi stari

.ivan је рекао...

e sada... bas sam poceo da pisem o smrti tv-a...

SAL је рекао...

Dušane...pst! Dušaane! slušaj ovamo. imam neke najljuće papričice na ceo svet! ovakve nikad nisi jea! kakve chili mexikanske. slušaj bre, ovo je papričica dinamit! tako je mnogo malečka al to je da te prejebe! sme se pojede samo 1/4 kad kreneš od vrh! posle ga utanjiš. do samo dno je ljutenica, brale! za meze uz rakiju dušu dalo. ide dobro i uz sir il treba imaš dobro vino da gu gasiš. papričica je iz niški kraj. sme se pojede najviše jedna u sat i po vremena. kakve droge bre kakvi extazi? kad probaš ovo će se navučeš odma. pozovite odma!
to je, brale, vitaminska bomba!čšisto zdravlje te opalilo vitamin c te opali u glavu, preznojiš se ceo instant! otvori ti se apetit misliš mečku bi pojeo. gasiš s rakiju al slabo pomaže, skačeš i skidaš se jer ceo goriš! onda pevaš najglasnije što možeš da isteraš plamen...onda ti mlogo lepo osećaš se ponovo živ i treba ti malo da se probereš, isteruje iz pamet...
za cenu će se dogovorimo jer za ovakvu papriku svet nije čuo. ustvari čuli svemirci pa sleteli u međurovo kao bajagi u kukuruz a ustvari došli po papriku. to bilo pre dve nedelje ima očevici. pisalo se o tome na moj blog my internet diary.
e da ako pojedeš celu papričicu od jedared, to je na tvoju odgovornos, jel važi? ne mo‚j posle da bude nisam ti reko il nagovorio sam te, jer postoji opasnos od dijareu to jes ako pojedeš celu to jes da izvineš na moj francuski... će se ukenjaš.
naruči papriku, samo iskaj Milivoja od međurovo ;)