1.8.08

Aleksandrin put u neizvesnost

Malopre sam u Dnevniku čuo vest koja me je kao retko koja potresla i šokirala, a stvarno sam se svega naslušao i nagledao.

Citiram:

Aleksandri Arsić iz Čokota kod Niša, kojoj su drugarice tokom svađe iščupale očnu protezu i povredile vratne pršljenove, nemački lekari će krajem avgusta ponovo ugraditi veštačko oko.
...
Aleksandra je kao beba obolela od veoma retke ali teške bolesti, retrourbanog neuritisa, a lekari u Nemačkoj su joj zamenili levo oko veštačkim i tako pomogli da potpuno ne oslepi. Prošle godine, drugarice su je pretukle, oštetile vratne pršljenove i izvukle očnu protezu.

"Sve smo pokušali, ali je desno oko toliko opterećeno da je Alekasndri neophodna operacija, i ona sada vidi samo siluete" kaže Aleksandrina samohrana majka Sunčica, koja je godinama bez posla.

Kraj citata. Celu vest možete pročitati ovde.

Ljudi, imate li predstavu koliko neko mora da bude životinja da drugom ljudskom biću povredi vratne pršljenove i iščupa veštačko oko? A ovde pričamo o devojčicama od 15ak godina! U šta smo se pretvorili? Imaju li ta deca roditelje koji ih vaspitavaju, ili su jednostavno podivljala? I da li je iko od njihovih roditelja odgovarao za ovako nešto? Razumem ja svakakve dečije nestašluke, ali što je mnogo, mnogo je.

Lekari u Tibergenu, u Nemačkoj, zakazali su Aleksandri novu operaciju krajem avgusta, a za lečenje i put neophodno joj je 8.000 evra. Molim sve ljude koji to mogu, da uplate pomoć (što ću i ja uraditi)

OTP banka
Dinarski račun: 325-9300800063887-90
Devizni račun: 325-9351800008291-74

Нема коментара: