16.5.07

Nova vlada

Posle ključanja prošle nedelje i svega što se izdešavalo, izabrana je nova vlada. Moram da priznam da sam duboko razočaran i da sam priželjkivao nove izbore. Prvo, debelo sumnjam da vlada čiji su članovi prošle nedelje izmenili onoliko teških reči može dobro da funkcioniše. Ipak vlada mora da bude jedan tim koji jako dobro sarađuje. Drugo, strano mi je pameti da su ministri i dalje Velimir Ilić i Dragan Jočić, mislim da ne treba trošiti reči zašto. Ali najbolnija stvar je to što je neobavešteni, usporeni i autistični Vojislav Koštunica i dalje premijer. Njegova stranka je dobila jako malo glasova da bi on zaslužio to mesto. A još manje ga je zaslužio svojom prethodnom vladavinom. Da podsetim da njegova vlada nije uhapsila haške optuženike i da je prekinula svaku saradnju sa EU. Još jednom naglašavam, duboko sam razočaran što nije bilo novih izbora.

6 коментара:

SAL је рекао...

pa jesi li ti ,covjece boziji, normalan? kakvi crni izbori? jos nemamo budzet za 2007! svaki biznis koji ide preko tih ministarstava je stao, nema kinte.
a i na sledecim izborima definitivno pobedjuju toma i kompanija i sami formiraju vladu ma kako to zvucalo. ja vise ne izlazim ni na kakve izbore. nek se sami biraju. goveda!

Анониман је рекао...

ma daj čoveče koji budžet. Ova godina je već propala, pa je bolje da smo je iskoristili da bagru počistimo metlom. Mislim da bi koalicija DS+G17+LDP na novim "referendumskim" izborima pod sloganom EU - da ili ne? uspela da osvoji 50% + 1, ili bi bar narodnjačka koalicija bila svedena na red veličine koji joj i pripada a to je oko 5%

dj.dule је рекао...

Novi izbori bi nas koštali oko 12M eur, što je daleko manje od milijardi koliko je izgubljeno u stranim investicijama i svime što to nosi do sada.
A što se tiče Tome i kompanije, ja sam za demokratiju. Ako bi došlo do izbora i oni pobedili, narod im je dao svoj glas. Ja se ne slažem sa njihovom politikom, ali kad bi bili izglasani to je što je.

SAL је рекао...

u tom slucaju ja palim u japan

dj.dule је рекао...

Slažem se, ne bih ni ja živeo u zemlji sa takvom politikom, videli smo šta se izdešavalo u samo nekoliko dana prošle nedelje.

Petronije је рекао...

E Dusane Dusane, stvarno nemas pojma, ti bi dakle izgubio jos jedno 6 meseci do godinu dana i dao tolike pare da bi potvrdio trenutno stanje a mozda i jos gore. Izlaznost bi na sledecim izborima bila mnogo manja, pa ja prvi ne bi vise izlazio a u toj situaciji kajmak bi skupili SRS DSS. Moglo je ovo mnogo ranije da se desi, ali mi smo narod koji voli da trguje. A za Haske optuzenike...smesno :). Pa ko je jos ostao kog treba uhapsiti? Osim Mladica, kog nijedna prethodna vlada nije hapsila iako je redovno posecivao utakmice.
Zakljucak: politika je kurva i nemoj mnogo da se razocaravas, gledaj svoj posao i svoje dupe...to je najbolja politika hehehehe.