23.1.06

Overa diplome

Za dobijanje radne dozvole u Dubaiju najčešće je potrebno overiti diplomu. Kažem najčešće zato što to ne važi za rad u free zonama, kakav je Dubai Internet City gde ja radim. Pošto nisam baš familijaran sa procedurom, zamolio sam Čika Peru da napiše tekst o tome. Evo posta, više je nego koristan.

4 коментара:

Анониман је рекао...

a šta je to free zone? i koju to diplomu ima Čika Pera? :)

Čika Pera је рекао...

1. Free zone: http://www.uaeinteract.com/business/freezones.asp
2. Za koju god vrstu posla konkurises moras drzavi i poslodavcu podneti na uvid uverenje o zavrsenoj skoli kako bi dokazao da si kvalifikovan za isti

Анониман је рекао...

Sa zakasnjenjem od... pa eto 2 godine, ali kad kazes "zavrsenoj skoli" znaci da dolazi u obzir i srednja?

ivana :p је рекао...

ja kasnim 100 god al ajd....ja svoju diplomu prvo ovjerila u sud u niksicu (iz cg sam,studirala u niksicu) pa onda jedan pecat u ministarstvo pravde ,pa jedan u ministarstvo inostranih poslova,i na kraju u ambasadi UAE koja je skoro otvorena u Podgorici...to je bilo to..jesu me zeznuli malo u Niksicu jer su mi prvo udarili apostil a u podgorici mi rekli da taj apostil ne priznaju u UAE,pa sam onda cekala predsjednika suda dasastave kao neku izjavu da je ta diploma validna bla bla bla i ro ri sve zalijepe na diplomu i pecatiraju..uglavnom od diplome koja je malo veca od a4 formata dobila sam diplomu sa tri zalijepljena lista produzetka..al ok je jer sam sve to rijesila u svojoj drzavi...tako da nije bilo zafrkancija...naravno sem sto cekas predsjednika suda da dodje s rucka nedelju dana,ili u ministarstvo spoljnih poslova da dodjes na red jer "imaju vaznija pitanja da rijese trenutno pa dodjite sutra...pa opet sutra itd..."i u ambasadi da ambasador dodje sa odmora pa da se smiluje da vas primi jer je jako neki zlovoljan covjek,imala sam osjecaj kao da sam mu rekla idem sve zivo da pobijem tamo u emirate daj mi pecat na diplomu...al sve u svemu podnosljivo..