13.11.07

Kreacionizam

Uhvatio sam pre neki dan, na nekakvoj lokalnoj televiziji lika koji priča o kreacionizmu. Jedan od "najjačih" argumenata koje je potegao je tvrdnja da je nekakav naučnik ustanovio da su sve stene na zemlji nastale u istom danu, procenio starost nekakvom metodom valjda. To je, kako kaže on, glavni dokaz da je cela zemlja u stvari stvorena u istom danu.

Razmišljam nešto, recimo da postoji bog, svemoguć je, raspolaže beskolačno velikom količinom znanja, resursa i moći i to mu dozvoljava da pravi planete. Zemlja i sve oko nje je jako kompleksno, moderna nauka još nije objasnila mnogo stvari. Ako je toliko svemoguć i uspeo je, ipak, da sve to napravi, čudi me da se nije setio da napravi i stenje koje će ljudima izgledati starije nego što jeste, to je bar trivijalno u odnosu na sve ostalo.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Hahaha, dobar ti je ovaj zakljucak za stene :)

Kreacionizam prihvataju oni koje mrzi da naprezu mozak i razmisljaju. Lepo im neko servira deciju pricicu o bradatom dekici, jednostavnu i razumljivu. Njima to funkcionise i zasto bi lupali glavu o tamo nekim milijardama godina, velikom prasku i ostalim egzoticnim stvarima...

SAL је рекао...

pa stvorio je coveka glupana ali je Eva zajebala stvar kad je uzela jabuku sa drveta spoznaje... u stvari zmija je zajebala stvar, jer je ona nagovorila Evu...

Анониман је рекао...

Zao mi je da ranije nisam naleteo na ovo.Toliko malo znate.Nabavite iole bolju knjigu koja negira evoluciju.I porazmislite posle citanja.

dj.dule је рекао...

Evo još jednog jakog argumenta za kreacionizam od anonimnog autora...