2.11.09

Američki san - Milan Jovanović Strongman


Iako tako nije bilo planirano, nova Milanova knjiga se pojavila za sajam knjiga. Mislim da sam jedan od prvih koji je kupio i pročitao.

On za sebe kaže da je "naš čovek u njihovim redovima" (oni su high class ekipa iz Majamija). Ono što prvo pleni pažnju u knjizi je, naravno, opis tog istog društva. Verujem da je na prvu loptu masa ljudi ovaj aspekt knjige vidi kao glavni i u tome strašno greši. Naravno, taj opis je beskrajno zanimljiv i zauzima veliki deo knjije. Ali to je samo opis kulisa ispod kojih se odigrava prava priča.

Sam naslov knjige je odlično opisuje. Američki san je san o novcu, san o ogromnoj količini novca, a ova knjiga govori o stvarima od neprocenjive vrednosti. Duboko ispod svog sjaja koji opisuje, knjiga govori o ženi, porodici, prijateljima, rodnom gradu. Ne na klasičan "praziluk mi iz dupeta viri" gasterbajterski način, već iz vizure nekoga ko se prošetao kroz VIP klubove, provozao dobre motore i video još štošta zanimljivo, nekoga ko je uspeo.

Postoji mnogo razloga da pročitate ovu knjigu. Najvažniji je taj što će na jednostavan, pitak i zanimljiv način da vas natera da se zapitate o najbitnijim stvarima u životu. Velika preporuka!


Bookmark and Share

4 коментара:

Power MIlan је рекао...

Dule hvala na lepim rečima.

potpisnik

Gazda Zmaj је рекао...

Da li prosetati se VIP klubovima i voziti dobre motore znaci uspjeti? Svako ko je zadovoljan svojim zivotom je usjeo... Takodje, mozda Bora Corba opisuje svoj zivot na "praziluk mi iz dupeta viri" nacin, ali on radi ono sto voli, i on je uspio...

P.S. Nemam nista protiv Strongmena, niti govorim da on nije uspio, vec o vasem shvatanju rijeci uspjeh. Ako je za vas nesto uspjeh, onda to ne mora biti uspjeh i za druge! :)

Pozdrav,
Zmaj

dj.dule је рекао...

Ne mislim da je on uspeo zato što posećuje VIP klubove i vozi dobre motore, to je samo ugao iz kojeg je pisana ova knjiga. Pročitaj čovekovu biografiju pa ćeš znati zašto mislim da je uspeo. Školovan je, uspešan sportista, pisac i još štošta drugo, zato mislim da je uspešan...

Navissos boy је рекао...

Na kojim mestima moze da se kupi knjiga?Mamut?