6.6.06

Srbija, plodno tle za budale

Ne čitam baš mnogo vesti iz Srbije, al ovih dana sam odlučio da to radim, da se pripremim za dolazak. Danas sam šokiran dvema vestima:

Neko je napravio u pustio na Internet pesmu "Da koljemo" koja veliča masakr u Srebrenici i slične stvari strane zdravom razumu i mozgu. Šokantno mi je da neko može da veliča masakre, ubijanje, ubice i slično.

Nekakva islamistička verska sekta "Vehabije" sprečila održavanje koncerta Balkanike u Novom Pazaru. Živim već skoro godinu dana na bliskom istoku, koji je centar Islama i mislim da sam solidno upućen u ovdašnju kulturu i događanja, ali za takvu sektu još nisam čuo, ovde je niko ne spominje.

Sve više i više sam siguran da se kod nas nikada neće primiti dobre stvari. Na odmor mi se i ne dolazi posle ovakvih vesti.

6 коментара:

vumax је рекао...

Ma, daj... Nije sve baš tako crno. Evo biće i Cecin koncert. I svetsko prvenstvo...

Ne treba baš otvorenih očiju gledati na stvari...

Анониман је рекао...

Dolaze i Stounsi (kladim se da ce Ceca imati vecu publiku).

Boki

SAL је рекао...

Vehabije nisu sekta, oni su ogranak Al-Kaide na Kosovu...

SAL је рекао...

Kako se zove ogranak Al-Kaide u Emiratima ?:)

Анониман је рекао...

zbog toga sam i otisla iz srbije devedesetih jer su takva razmisljanja bila svakodnevna stvar.I ako nisi imao isti stav gledali su te kao crnu ovcu.Naravno ne svi ali jedna dobra vecina...Drago mi e da su se vremena malo promenila ali po svemu sudeci jos uvek vlada nastrano razmisljanje sa nekadasnjih zaracenih strana.Jos tuznije da takvi ispadi su korigovani,i negativno ocenjeni kada dolaze sa srpske strane i od srpskih ong.Umesto da ti iste organizacije rade na osudjivanju svih vidova nacisma,rasisma,fashisma bez obzira sa koje strane dolaze oni se fokiraju samo na srpsku.Samim tim samo nazaduju srpsku svest koja i dalje ide sa parolom u stilu svi rade pa sto i mi necemo,ili svi nas mrze...

Jadna i tuzna uloga tvz. Ong za ljudska prava.Daleko od ljudskih i daleko od prava.To ti je kao kad imas dvoje dece koja se svadjaju i samo jedno ispravljas kada dodje do sukoba.I drugom se smesis i stilu pa on je mladji ,ne razume...


Zabrinjavajuce....

Rada

Анониман је рекао...

Koji djavo i dolaziš u Srbiju , koji ćeš nam djavo .

Najviše mi se gade oni koji su kao ti otišli , zatim se vrate i sa svime su zgranuti. Na ovu zemlju imaju pravo samo oni koji dele njenu sudbinu , vama ostalima treba zabraniti da glasate i utičete na bilo šta jel ti jasno stoko .