8.3.06

8. mart

Danas je 8. mart, međunarodni dan žena. Evo i malog podsetnika kako je praznik nastao. Kod nas u Srbiji je to praznik kome se posvećuje dosta pažnje, ali ne mogu da primetim da na njega ovde u Dubaiju retko ko obraća pažnju. Neću da sudim zašto, ali ne vidim da se iko setio žena na današnji dan. Ja sam se potrudio da čestitam svim dragim ženama. Doduše, majka i sestre nisu baš očekivale poziv tako rano, ali šta da radim, 3 sata je dosta vremenske razlike.

3 коментара:

Анониман је рекао...

A rodjendan kumu Bokiju - nista ...

dj.dule је рекао...

Rođendan kumu Bokiju je na posebnom mestu, nisam hteo da ga mešam sa ženskim praznikom.

SAL је рекао...

A ja sam na taj dan diplomirao...
i ne priznajem taj praznik uopste. Mislim da je "dan zena" svaki dan. Tog dana svi kao po naredbi kupuju cvece (cak mislim da su cvecare igrale veliku ulogu u stvaranju tog mita), bonbonjere, vecere, provod, nakit, mobilne telefone, parfeme, interesantan donji ves(oni koji bi bas da proslave), automobile, nekretnine (mozda u Dubaiju), i razne kojestarije. Ako su promasili dan zaljubljenih, moraju bas da se pokazu.
Ja sam kao klinac mislio da je to dan Majki a onda su drugarice trazile malo "paznje", kao one su zene zaboga. Pa kao "danas cemo da ispitujemo samo NEzene a vi zene imate slobodan dan". Ja na prvom date-u kazem kako ne priznajem 8.mart za nekakav praznik a koja bi bas da me smuva kaze " Ni ja, taj je dan precenjen...". A zene obozavam... Fascinantna je ta pojava "zena". Bas za debelo proucavanje. Ako ne priznajete 8.mart kao nasilno ispoljavanje obzira prema zenama obespravljenim (a i o tome bi mogo da pisem nasiroko), vec ste i svaki dan prema zenama dobri i prijatni, jer mnoge to stvarno zasluzuju, mozda cak vecina ili bar vise od pola, shvaticete o cemu pricam.

Za one koje bi da znaju vise, oprobajte link S@LE.