24.3.10

6 godina ovog bloga

A danas je još jedna godišnjica, 6 godina postojanja ovog bloga. Prvi postovi još uvek stoje u arhivi, mada su više bili test nego pravi postovi.
Bookmark and Share

11 godina od početka bombardovanja

Danas je 11 godina od početka bombardovanja Srbije. Posle toliko vremena još uvek sebi nismo odgovorili na pitanje kako smo, kao zemlja i kao društvo, doveli sebe u situaciju da nas bombarduje zapadna alijansa koju čine najrazvijenije zemlje sveta? Kad nađemo odgovor na to pitanje i pogledamo istini u oči, možda će nam krenuti bolje. Sve dotad je čisto zavaravanje.
Bookmark and Share

23.3.10

Malaga

Obišli smo Malagu prošli vikend. Uspeli smo da vidimo tvrđavu u gradu iz arapskog perioda (koja izgleda kao da se uđe u bajku), rimski amfiteatar, katedralu, muzej Pabla Pikasa (koji je rođen u Malagi) gde naravno nismo mogli da slikamo i gde je bila fantastična izložba Františeka Kupka, pored osnovne postavke naravno. Svratili smo i u El Pimpi, jedan od najstarijih i najpoznatijih lokala gde se pije slatko vino iz Malage (liči na porto).


Bookmark and Share

12.3.10

7 godina od ubistva Zorana Đinđića

Pre 7 godina je ubijen Zoran Đinđić, a nažalost sve ono za šta se on borio je gurnuto u zapećak. Državan nam je u potpunom haosu. Pre neki dan su uveli onu grotesknu stražu ispred parlamenta koja je najzad ogolila svu prazninu sadašnje vlasti. DS se slizao sa SPS-om (za sve one koji imaju kratko pamćenje, to je isti onaj SPS čiji je Milošević bio predsednik i koji je odgovoran za sve ratove i sva zla iz 90ih). Ministar spoljnih poslova je pre neki dan izjavio kako nam je Kosovo bitnije od EU. Na svim svetskim listama o konkurentnosti tržišta padamo iz godine u godinu. Ove godine čak i Bosna ima veću prosečnu platu od nas, tako da smo na Balkanu samo ispred Albanije.

Ja bih samo podsetio na reči Zorana Đinđića i to koliko su one bile vredne i tada i koliko su vredne sada.




Bookmark and Share

1.3.10

Dinari na reklami u Španiji

Listam neki dan neki španski magazin (Marbella Monthly ili tako nešto, lokalni potpuno) i naletim na ovu fotku u nekoj reklami:


Bookmark and Share