19.4.08

Satovi, Haruo Suekichi


Moj generalni stav je da je sat kao uređaj za pokazivanje vremena potpuno prevaziđen, o tome sam već pisao. Ono što mi je izuzetno privuklo pažnju su satovi koje dizajnira japanac Haruo Suekitchi. Svi satovi su ručno izrađeni, svaki je unikat sa imenom i svi su potpuni steampunk. Interviju sa njim možete naći ovde, a galeriju satova ovde. Čak ga je i Time spominjao, a u tekstu je i broj telefona distributera. Definitivno vrlo visoko na mojoj shopping listi.



17.4.08

Komentari

Uključio sam opciju da svako mora da se uloguje da bi poslao komentar na neki post. Jeste, malo je drndanje, ali mi se čini da, obzirom da Blogger sada koristi OpenID, to neće biti veliki problem.

A zašto sam se odlučio na taj potez? Primetio sam da se ljudi koji imaju pristojne komentare uglavnom potpišu, pa se nadam da njima neće biti problem. Sa druge strane, masa nepristojnih komentara dolazi od Anonimusa. Nemam ništa protiv toga što neko ima drugačije mišljenje od mene, ali pljuvanje, mržnju i slične negativne stvari neću dozvoliti. Takve postove sam se trudio da ne brišem, osim ako baš nisu preterivanje, nek služe autorima na čast, ali samo hoću da se autori potpišu.

11.4.08

Last Days of Summer in Cape Town


Moj prijatelj Milan Josipović, fotograf, je trenutno u Cape Town-u. Čovek mi je prijatelj, pa sam verovatno opet subjektivan, ali je izuzetan fotograf, što se iz portfolia može videti. Elem, kraj je leta (barem na južnoj hemisferi), pa mi je poslao fotografiju da ga obeležimo. Uživajte. [nažalost, Blogger ne dopušta veće slike, izabrao sam maksimalnu, tako da morate da kliknete na sliku za punu veličinu]


3.4.08

21

Ove nedelje je u USA na vrhu box office liste film 21. Film je zasnovan na istinitoj priči o tome kako je grupa od 6 studenata MITa opelješila kazina igrajući blackjack na osnovu pravila koja su sami smislili. Pravila su bazirana na matematici, statistici i malo memorije i organizacije. Scenario je baziran na knjizi "Bringing Down the House" koju sam ranije spominjao. Ono što je još zanimljivo je da je režiser filma naše gore list.