30.8.06

Današnji dan

Današnji dan sam sanjao godinu dana unazad. Svako crta ono što nema, pa sam i ja sanjao kišu. Danas je predivan kišni dan u Banja Luci. Celo jutro lije kao iz kabla, tmurno je i hladno. Generalno, to baš ne spada pod definiciju lepog dana, ali pošto sam godine proveo na suncu i plaži, ovakvi dani mi stvarno prijaju. Izvukao sam se iz kreveta u 10, napravio dobru kafu, seo za računar i ne mrdam. Nisam se ni obukao. Kuckam lagano i kroz prozor gledam kako kiša pada. Odlična muzika uz ovaj dan je Thievery Corporation - Sounds from the Verve Hi-Fi. Fenomenalno mi se u ceo dan uklopila i pesma od Prevera koju sam okačio u drugi post.

Ne sanjajte (Računar) - Žak Prever

Ne sanjajte
samo ubacite karton
rintajte šljakajte rmbajte crnčite
Ne sanjajte
elektronika će sanjati za vas
Ne čitajte
elektročitač će čitati za vas
Ne tucajte više
elektrotucač će to raditi za vas

Samo ubacite karton
rintajte šljakajte rmbajte crnčite
Ne počivajte nikad
Rad počiva na vama.

28.8.06

Online biznis iz Bosne i Srbije

U Banja Luci sam već neko vreme. Moj startup je, hvala na pitanju, dobro, napredujemo. Kad bude više informacija za javnost, zakačiću ih ovde.

Ali sam razmišljao nešto drugo. Skoro sam pisao o konceptu "Going bedouin", pa tako nekako i pokušavam da organizujem svoj život i rad. E sad, to ide malo clunky. Ne znam da li kući mogu da dobijem ADSL, u lokalnom telekomu su mi rekli nešto tipa "Podnesite zahtev pa ćemo videti postoji li tehnička mogućnost". Verovatno ne treba da naglašavam da to moram da uradim uz overenu saglasnost stanodavca. U gradu sam WiFi našao u jednom kafiću, a i tamo radi loše. Na net se kačim kroz GPRS što radi next-to-upotrebljivo. Tako da moj "Going bedouin" koncept lagano going na odmor, da ne kažem u tri lepe.

Elevation

17.8.06

Napušteni resort na Tajvanu

Naleteo sam skoro na odlične fotografije napuštenog resorta na Tajvanu. Ako sam dobro razumeo priču, svojevremeno su investitori krenuli da ga prave sa futurističkom vizijom, ali niko ne zna zašto su stali. Pretpostavka je da su bankrotirali. Uglavnom, fotke su odlične. A evo još nekih 1, 2, 3, 4.

A ko i odakle čita vaš blog ?

Gledam sad sliku koju sam okačio u prethodnom postu, statistiku. Sa mape se vidi da najviše posetilaca dolazi iz Evrope, sa bliskog istoka i severne Amerike. Iz južne Amerike samo jedan (Rado, pozdrav). Ali me čudi da nema ama baš nikoga sa dalekog istoka i iz Australije. Za daleki istok mi je nekako logično, tamo ima malo naših ljudi, ali koliko ja znam u Australiji nas ima puno. Kakva su vaša iskustva ?

Statistika poseta


Marko mi je juče dao dobru ideju, da okačim statistiku bloga ovde. Pa evo, koga interesuje, ovako izgleda statistika od početka ovog meseca.

14.8.06

Izbor tekstova o Dubaiju

Od posetilaca bloga jako često na mail dobijam pitanja vezana za Dubai. Pošto je arhiva već postala povelika, najzanimljivije i korisine tekstove o Dubaiju sam izdvojio, tako da se nalaze na posebnom mestu u desnoj koloni. Nadam se da će ovo zainteresovanima pružiti potrebne informacije. Budite oprezni sa postom o troškovima života. Generalno se cene nisu mnogo promenile, osim cena stanarina, koje vrtoglavo skaču iz dana u dan.

7.8.06

Meme - omiljeni bendovi

Marko mi je poslao meme o deset omiljenim bendova/muzičara, pa da ispratimo akciju. Moja lista je kombinacija bendova koje sam uvek voleo i onoga što trenutno slušam najčešće.

Mene razmišljanje o top listama uvek podseti na film High Fidelity btw.

A sad moja lista:

1. Partibrejkersi
2. The Beatles
3. Armik
4. Red Hot Chili Peppers
5. Jean Michel Jarre
6. The Clash
7. Moby
8. Leftfield
9. Depeche Mode
10. Emma Shapplin

Otišlo dalje:

Čika Pera
S@LE
Don Ninja
Remo
Nenadgro