29.11.05

Srećan praznik

Verovatno su mnogi zaboravili (a i ja sam) veliki praznik nekadašnje SFRJ, Dan Republike, 29. novembar. Mnogo je vremena prošlo, te ga se mnogi ne sećaju, verovatno ga mlađe generacije i ne pamte. Nit sam mator da ga pamtim, niti sam jugonostalgičar, ali znam da je to svojevremeno bio veliki praznik i definitivno najveći svinjokolj. Pa srećan praznik svima koji ga se sećaju !

25.11.05

Život sa cenzurisanim Internetom

Mnoge zemlje u svetu (Kina, Saudijska Arabija, Tunis, Singapur su samo neke od njih) na ovaj ili onaj način cenzurišu Internet. Mene je uvek interesovalo kako to izgleda, pa za sve one koje ista stvar interesuje, evo slike mog browser-a. Za razliku od nekih zemalja, koje jednostavno kažu da željeni sajt ne postoji, u slučaju Ujedinjenih Arapskih Emirata, dobije se poruka sa slike. Živi primer benigne diktature. Po mom mišljenju, niko nema prava da ljudima zabranjuje šta i kako će gledati na netu. Takođe, sajt koji sam pokušao da posetim je sajt paketa Tor, odličnog paketa za anonimno surfovanje i nema nikave nemoralne sadržaje ni po jednom kriterijumu.

21.11.05

Bruce Sterling postao srpski zet i seli se u Beograd

Bruce Sterling, poznati cyberpunk pisac je postao srpski zet i seli se u Beograd. Više detalja na njegovom blogu.

Cveće

Kupovao sam neki dan prijateljici cveće i moram da priznam da sam zaboravio kako je to lep osećaj. Prvo, cveće kao cveće je prelep poklon. Drugo, sve žene vole da dobijaju cveće. Ali stvar koja vredi najviše od svega je onaj put od cvećare do kuće. Idem tako, nosim buket u rukama a sav ženski rod me gleda sa osmehom koji kaže "Blago majci koja te rodila i devojci kojoj to nosiš". Tope se one, topim se i ja.

14.11.05

Krenulo me ovog meseca

Ne samo da sam izaš'o u novine, nego i na Internet. Na sajt koji objavljuje slike sa dešavanja u Dubaiju su okačili i našu sliku, evo linka (mi smo u donjem levom uglu). Te večeri je gostovao DJ Camilo Franco, ali smo mi proveli veče na terasi, gde je bilo mnogo bolje zezanje.

13.11.05

Izaš'o sam u novine


O ovomesečnom broju Arabian Computer News-a je bio tekst o stvarima kojima se bavim. Citirali su me, a bogami i stavili sliku. Integralna verzija teksta se može pročitati ovde.

2.11.05

Kraj Ramadana

Svemu jednom dođe kraj, pa će se i Ramadan završiti. Nisam baš najupućeniji, ali ako sam dobro razumeo, čekalo se pojavljivanje meseca na osnovu čega se proglašava kraj. E izgleda da se to desilo sinoć. I ono što je bilo primetno je da je proslavljeno uz mnogo pucanja. Srećom, ne kao kod nas pucanjem iz oružija, već petardama i vatrometom, ali osećao sam se kao kući. Sinoć otkad je pao mrak, pa do negde 1 posle ponoći kada sam se uspavao prštalo je bez prestanka, kao na Novom Beogradu za Novu godinu. Sad nastupa Eid, praznik koji označava kraj i onda nazad na posao. Bilo je to ležerinih mesec dana, uživao sam totalno.

1.11.05

Agencije za traženje posla

Ljudi me često pitaju kako naći posao ovde, šta se traži, koje su plate i sl. Mislim da je najbolje odgovor na ta pitanja naći na sajtovima agencija koje traže posao. Niti sam ih probao, niti znam išta o njima, ne mogu da dajem nikakvu preporuku. Evo spiska, pa šta uleti (nemam vremena da sređujem linkove, morate copy/paste):

http://www.bayt.com
http://www.kershawleonard.net
http://www.jobs-me.com
http://www.it-people.com
http://www.gulftalent.com
http://www.charterhouseme.ae
http://www.mawaride.com
http://www.clarendonparker.com
http://www.bacdubai.com
http://www.nadia-me.com
http://www.careeremirates.com
http://www.dulsco.com
http://www.jobtrackme.com
http://www.resources-recruitment.com
http://www.iqselection.com
http://www.skill-link.com
http://www.emirateservices.com
http://www.sos.co.ae
http://www.searchinternational.net
http://www.budgerecruitment.com
http://www.careerlinedubai.com
http://www.sos.co.ae
http://www.gulfbankers.com
http://www.gulfmanagers.com
http://www.ghrdco.com
http://www.interfaceuae.com
http://www.synergy.ae
http://www.pocme.com
http://www.jobscan.ae
http://www.totaljobs.com
http://www.sosrecruitment.net
http://www.sourcestep.com