23.4.10

Jevanđelje po Koletu

E ovo je stvarno vrh, dalje nema:

Rešenje stare biblijske dileme o tome šta je sve moglo da stane u Nojevu barku koja je postala simbol spasenja, napokon je pronađeno zahvaljujući vrednim stvaraocima iz redova Srpske pravoslavne crkve. Na fresci u crkvi u čačanskom selu Kotraža, u replici barke spasenja kojom Sveti Nikola spašava davljenike i prevodi ih u carstvo nebesko, našao se zanimljiv tovar: lokalni biznismen – donator, njegove dve žene, bivša i sadašnja, kao i deca iz oba braka!

Ostatak teksta na Enovinama...




Bookmark and Share

17.4.10

Brod parkiran blizu moje zgrade

U pitanju je Europa Venture. Dimenzije su 234 m X 32 m, nosivost 72000 tona, tanker. Ogroman je :) Inače prolazili su i veći, primetili smo jedan dug 290 metara.

Bookmark and Share

13.4.10

Moleskine Passions - Wine

Jedan poznanik, dobar poznavaoc vina (kad malo bolje razmislim jedan od najboljih u Srbiji) me je svojevremeno posavetovao da obavezno pišem svoje utiske o vinima, to je najbolji način da naučim što više. Dugo sam bio lenj da počnem da zapisujem, tako da me je oduševio Moleskine, koji je nedavno pokrenuo seriju svoji svesaka pod nazivom Passions. Između ostalih tu je Wine, sveska namenjena zapisivanju utisaka o vinima. Ja naručio i jutros mi je stigao moj primerak. Sad ću moći, kad ločem (kako moja devojka kaže) i da zapisujem.
Bookmark and Share

12.4.10

Particular set of skills

Bryan: I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.
Bookmark and Share

4.4.10

Žak Prever - Pater noster

Oče naš na nebesi
Ostani gde jesi
A mi ćemo ostati na zemlji
Koja je nekad baš lepa
Sa tajnama Njujorka
Sa tajnama Pariza
Koje nisu ništa gore od tajni Svetog Trojstva
Sa onim malim kanalom Urk
Sa velikim Kineskim zidom
Sa rečicom Morle
Sa mentol bombonama
Sa Velikim ili Tihim okeanom
I sa ona dva bazena u Tiljerijama
Sa dobrom i nevaljalom decom
Sa drugih trista čuda
Koja su tu
Tek tako
Razbacana
Svakom nadohvat
Što se i sama nekad čude što su tolika čuda
Pa se prosto kriju
K'o gola lepotica što ne sme da se pokaže
Sa nepreglednim legijama
Nedaća sveta
Sa legionarima
Sa mučiteljima
Sa šefovima ovoga sveta
Sa šefovima i njihovim blefovima
Sa godišnjim dobima
Sa godinama
Sa divnim devojkama i matorim budalama
Sa sirotinjom koja je hrana topovima.
Bookmark and Share

1.4.10

Afrika sa mog prozora

Sa prozora kancelarije gde radim se vidi Afrika, Monte Hatcho. (vidi se doduše i iz moje spavaće sobe, ali o tome drugi put). Pogled je super, a jutros je bilo tako vedro da sam imao osećaj da sam tamo. Valjda sam slikom uspeo da prenesem utisak

Bookmark and Share