26.6.08

Ko kosi, a ko vodu nosi

Pre par dana prijatelj mi priča kako se video sa našim trećim prijateljem iz srednje škole. Kaže, čovek je skoro diplomirao i počeo da radi. Drago mi je zbog njega, samo, on ima 32 godine, mojih je godina. Nije me to nešto posebno iznenadilo, studiranje od 10 i više godina nije retkost kod nas.

Otprilike tih dana sam razmenio par mailova sa prijateljicom koja je trenutno na master studijama u Londonu. Na moje pitanje planira li da ostane tamo po završetku studija i kakva je konkurencija, odgovorila mi je (citiram):

"Eto, nisam pametna... ovde deca do 23 godine imaju radno iskustvo od dve dve godine i tamo neki master... proputuju ne Evropu, nego svet... a mi... Ali dobro, sta je tu je...".

Mislim da ove dve slike jako lepo ilustruju zašto je Britanija bila imperija nad kojom nikada ne zalazi sunce, a Srbija je i dalje zemlja seljaka na brdovitom Balkanu.

12.6.08

Parkiranje


Uvek sam bio fasciniran količinom nekulture i kretenizma koja ti je potrebna da na ovolikom parkingu, sa gomilom praznih mesta parkiraš na mestu koje je rezervisano za invalide, koje čak nije ni najbliže ulazu (U pitanju je crni SUV i beli auto pored njega, kada se slika uveća vide se oznake mesta za invalide).

[uslikano malopre u Banja Luci, na parkingu ispred marketa Verno, mada je moglo da bude uslikano bilo gde na našim prostorima, uvek ista priča]

9.6.08

Ko god pravio ovaj video...

...mnogo se drogira


Umro Šaban Bajramović

Umro je Šaban Bajramović, koji je bio nišlija. Više o njemu pišu Blic i Politika.

Ja ću preneti samo sledeće iz Blica:

- Mislim da me estrada nije ništa promenila, ali snove nisam ostvario. Niko se, recimo, u mom rodnom Nišu nije setio, nakon što sam se 40 godina bavio muzikom, da kaže: „Šabane, evo, zaslužio si penziju.“

Kad već to nismo umeli za života, nadam se da ćemo imati pameti da se našem sugrađaninu, jednom od najvećih muzičara, zahvalimo posle smrti.