28.2.08

"Nemože bez članske"

...da citiram jednog prijatelja. To je valjda bila omiljena uzrečica Mr.Doorman-a u SKCu 80ih, koji nije puštao nikoga ko nije student da uđe.

Anyway, moj jučerašnji razgovor sa mojim ISPom me podsetio na to. Zaboravio sam da platim mesečni račun, pa sam to uradio sa velikim zakašnjenjem i platio ga pre 2 dana. Juče su mi isključili net, s obzirom da transakcija novca može ponekad da oduzme 2 dana ovde (zašto i kako ne pitajte mene). Ovako je otprilike izgledao moj jučerašnji razgovor sa tehničkom podrškom:

Ja: Meni ne radi Internet.
TP: Gospodine, niste platili vaš račun, pa vam je račun blokiran do daljnjeg.
Ja: OK, moja greška,  ali ja sam juče uplatio.
TP: Ponekad je potrebno 2 dana da dobijemo novac na račun. Možete li da nam potvrdu o uplati pošaljete fax-om ili donesete lično.
Ja: Fax nemam, a malo mi je maltretiranje i trošenje vremena da vam je donosim lično. Mogu li da vam pošaljem mailom?
TP: Naravno, može i to, bitno nam je samo da vidimo da ste platili.
Ja: Super. Ajd onda mi uključite net, kako bih mogao da vam pošaljem. 
TP: A, to ne mogu da uradim bez uplate
Ja: Ali kako mislite da vam inače pošaljem ?!? Ajd uključite mi na 5 minuta, pa ako vidite da vam nisam poslao odmah isključite ga. 
TP: Ne, bez uplate ne možemo da vam deblokiramo račun.

Jel mene neko zajebava ?

22.2.08

Hoće li ti izbori skoro ?

Pokušao sam nekoliko puta da preskočim dnevnopolitičke događaje, al ne mogu. Nažalost, sve ono što se izdešavalo juče je ubačeno baš u taj kontekst. Desilo se šta se desilo sa Kosovom, nije pravedno, nije prijatno, ali je bilo očekivano. I onda, umesto mirnog protesta, juče smo imali protest koji je organizovao tandem Voja/Toma, očigledno novi partneri. Imali smo to da su horde huligana uništavale, pljačkale i palile po glavnom gradu, policiju koja je skrštenih ruku gledala da se to dešava, ministre koji to odobravaju. Čak smo čuli i Velju Ilića koji je najavio da će Čedomir Jovanović biti ubijen. I još svašta nešto ružno. Mislim da nemam reči kojima bih opisao koliko je sve to pogrešno, loše i nezakonito.

Aman, dokle ? Dokle će se Srbija ponašati kao srednjevekovno pleme ? Hoćemo li ikada da razumemo na pravi način da je sada 21. vek, da smo mi u srcu Evrope i da danas vlada demokratija, pa tako i ovo što se nama dogodilo sa Kosovom treba na taj način da se rešava ?

Nadam se da će se izbori uskoro održati. Neka istraživanja kažu da je i dalje nešto malo više od polovine građana za nastavak integracija sa Evropom. Nadam se da je stvarno tako i da će evropska Srbija pobediti i pogurati napred.